Lionel Messi och Luis Suárez firar ett av målen i Miamis 4–1-seger mot New England.
Lionel Messi och Luis Suárez firar ett av målen i Miamis 4–1-seger mot New England. - Foto: Mark Stockwell/AP

Messi drog storpublik – och bjöd på två mål

65 612 packade ihop sig på Gillette Stadium i Foxborough, Massachusetts – och det var inte enbart för att se hemmafavoriterna i New England Revolution. En viss Lionel Messi drar folk i den nordamerikanska ligan.


New England noterade ett prydligt publikrekord och de som kom för att se världens bäste fotbollsspelare blev knappast besvikna. Messi gjorde två av målen och spelade fram till ett när hans Miami vann bortamatchen med 4–1.

Flera åskådare som nyhetsbyrån AP pratade med hade rest långt för att se Messi spela.

— Jag är så förväntansfull. Jag har faktiskt följt honom sedan han spelade med Barcelona, sade Stacy Mills, 31, från östra Tennessee, som bar en av Messis Argentinatröjor.

Hennes vän, Caleadia Jessup, 53, från Fayetteville, North Carolina, var stolt över att också visa upp sin argentinska landslagströja med namnet Messi på ryggen.

— Jag följde honom när han spelade för sitt land i VM.

Lionel Messi drar folk i den nordamerikanska ligan, MLS.

Argentinaren passade samtidigt på att sätta ett ligarekord. Ingen har tidigare lyckats komma upp i 16 poäng (mål och målpass) på de sju första matcherna i MLS.

— Han har gjort det hela sitt liv. Vi förväntar oss det av honom. Han får det att se så enkelt ut. Vi är bara glada att vi har honom vid vår sida. När han har möjligheten tar han den, säger lagkamraten Benjamin Cremaschi.

Cremaschi och Luis Suárez gjorde Miamis övriga mål.

New England Revolutions tidigare publikrekord var 61 316 och sattes i MLS-finalen mot Los Angeles Galaxy 2002.

TT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!