Rafael Nadal är vidare till andra rundan av Italian Open.
Rafael Nadal är vidare till andra rundan av Italian Open. - Foto: Alessandra Tarantino/AP/TT

Nadal kämpade i Rom: "Spelade inte bra"

Rafael Nadal är vidare till andra rundan av Italian Open i Rom – men den spanske tennisstjärnan fick kämpa för det. Jag spelade inte bra i dag, säger han till Sky Sport efter segern.


Efter problem med både det ena och det andra i sitt spel tappade Nadal första set i sin första match i Italian Open mot den belgiske kvalspelaren Zizou Bergs.

Den 22-faldiga grand slam-mästaren kunde trots det komma tillbaka och vända matchen till seger med 2–1 i set (4–6, 6–3, 6–4).

— Jag spelade väldigt dåligt, jag kommer behöva förbättra mig mycket om jag ska vinna nästa match, säger Nadal.

Det här var Nadals blott tionde match i år, efter att ha missat nästan hela 2023 på grund av sin höftskada som krävde operation.

Nadal har tidigare berättat att hans mål är att vara med i Franska mästerskapen i Paris i månadsskiftet maj–juni. Tävlingen i Rom är hans sista stora uppvärmningstävling, där han ska se om kroppen klarar av att pressas så mycket som det krävs.

— Jag måste förlora den där rädslan. Matcher som i dag hjälper. Vissa ögonblick rörde jag mig snabbare, vissa stunder inte. Jag måste vänja mig vid det, att ta den risken, säger Nadal.

37-åringen är ohotad etta på Paris-gruset med sina 14 titlar och vill – om han känner sig konkurrenskraftig – under sin sista säsong i karriären göra ett ytterligare försök att ta hem Franska mästerskapen.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!