Maja Nylén Persson i Brynäströjan. Arkivbild.
Maja Nylén Persson i Brynäströjan. Arkivbild. - Foto: Pontus Lundahl/TT

Brynäskaptenen lämnar för amerikanska proffsligan

Brynäs lagkapten Maja Nylén Persson har tre år i rad utsetts till Årets back i SDHL. Nu står det klart att hon lämnar klubben för att ta en plats i den nordamerikanska proffsligan, PWHL.


Redan när Brynäs åkte ut i SM-semifinal tidigare i våras fattade Maja Nylén Persson beslutet: att ta nästa kliv i karriären i den nya proffsligan PWHL.

Först nu blir det officiellt.

— Det är skönt att det är ute så att man kan gå vidare från beslutet. Det har varit tufft att ta, men det känns naturligt att ta för att fortsätta utmana mig själv och ta steget till proffsligan där borta, säger hon till Aftonbladet.

Men i vilket, om något, av de sex lagen – Toronto, Montreal, Ottawa, Minnesota, Boston eller New York – hon hamnar i är inte klart.

— Ingenting är klart ännu. Man får signa upp för draften i juni och se då vilket lag man hamnar i. Sedan är det camp i höst, då får man se om man tar en plats, säger Nylén Persson, som konstaterar:

— Jag har inget att förlora på att åka över och försöka ta en plats. Jag vill ju försöka utmana mig själv och bli en bättre hockeyspelare. Då kändes det här som det bästa alternativet för att tävla mot och spela med de bästa i världen, säger hon.

I PWHL finns två svenska spelare, målvakten Emma Söderberg i Boston och backen Johanna Fällman i New York.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!