Tuva Novotny i "Allt och Eva".
Tuva Novotny i "Allt och Eva". - Foto: Claudio Bresciani/TT och Ulrika Malm/Viaplay Group

Tuva Novotnys avslöjande: Så såg hennes Tinder-profil ut

Tuva Novotny spelar karaktären Eva i Viaplays nya komediserie. För Nyheter24 berättar huvudrollsinnehavaren i “Allt och Eva” om varför hon föll för manuset, hur ofta hon själv ljuger och hur hennes profil på en dejtingapp såg ut…


Just nu är Tuva Novotny aktuell i huvudrollen i den romantiska komediserien “Allt och Eva” som sänds på Viaplay. För regi och manus står Johanna Runevad, och Sissela Kyle spelar karaktären Evas mamma i serien. 

”Jag älskar Johannas tonalitet och är otroligt glad för att få jobba med hennes underbara blandning av humor och svärta, i en väldigt relaterbar historia och karaktär om att livet inte alltid blir som man planerat”, sa Tuva Novotny tidigare i ett pressmeddelande. 

Hollywoodfilmer och sjukdom – så lever "Skilda världar"-skådisarna idag

Tuva Novotny spelar i "Allt och Eva" på Viaplay

För Nyheter24 berättar Tuva Novotny allt om Viaplay-serien, och varför hon absolut inte kunde tacka nej till rollen som Eva. 

Tuva Novotny och Sissela Kyle spelar mor och dotter. Foto: Claudio Bresciani/TT

Hur gick det till när du fick den här rollen som Eva?

– Det är sällan man läser naturliga repliker, spännande situationer och så bra karaktärer. Allt var bra, tyckte jag. Och då är det ju kul att vara med. 

Tuva Novotny hade precis filmat “Avgrunden”, och var egentligen inte särskilt sugen på att jobba. Men manuset till “Allt och Eva” var så pass bra att hon helt enkelt inte kunde tacka nej.  

Vad var det som gjorde att du tackade ja?

– Vi har ett högt produktionstempo i Sverige. Det är ju underbart att mycket saker görs, men det gör ju också att det ibland är lite snabba puckar. Och just på manussidan så kanske det inte alltid finns den tid som egentligen skulle behövas, för att verkligen jobba igenom det. Att hinna ge kärlek till bikaraktärerna och så vidare. Och det hade det här manuset. Så det var det som gjorde att jag verkligen ville jobba med det. Och att jag älskar Johanna Runevad.

Tuva Novotny hade skyddat boende: "Utsatt för stalkers"

Tuva Novotny om nya serien: "Lögn är en farlig väg"

I Viaplay-serien åker karaktären Eva till Köpenhamn för att bli gravid via insemination. Därefter söker hon upp donatorn, som senare dyker upp i Stockholm. Men han är helt ovetandes om att Eva är gravid och att han är pappan. 

Joachim Fjelstrup, Tuva Novotny och Sissela Kyle. Foto: Ulrika Malm/Viaplay Group

Eva trasslar in sig i sina lögner i serien. Hur ofta ljuger du? 

– Så sällan som möjligt. Jag tror att lögn är en farlig väg att vandra, förklarar Tuva Novotny och fortsätter: 

– Precis som man får se med Eva, så börjar hon ljuga och sedan är det svårt att inte ljuga vidare för att täcka över den första lögnen. Och det är ju inte så skönt att vara i, vilket bara bygger på hennes redan ganska höga inre stress. 

Tuva Novotny och Sissela Kyle i komediserien "Allt och Eva"

I serien så skämtar Eva om att hon är på “sperma-Tinder” när hon ska välja donator. Om du hade haft Tinder, vad skulle det stått i din profil? 

– En av mina bröder försökte hjälpa mig på Tinder för några år sedan. Och det är ju svårt när man jobbar med det jag gör. Så det slutade med att det fanns en bild på ett berg och någon filosofisk linje som jag inte minns. Och han skrattade så han grät. Det var mina 30 sekunder på Tinder, berättar Tuva Novotny. 

Här visar Tuva Novotny upp döttrarna

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!