Norron Target ökade 0,25 procent i april - varierande resultat från rapporterande bolag

April var en rapporttung månad med stora variationer mellan bolagen. Den positiva avkastningen Astra Zeneca, Storebrand, Nordea, Essity, Atlas Copco och Boliden.

Samtidigt kom det även positiva bidrag i kortboken från innehaven i SSAB, HMS, EQT, Bufab, Dometic, Net Company och Latour.I den negativa vågskålen för långboken fanns obligationen i Bayport, Handelsbanken, Hexagon, Tekna, Vitrolife och Bravida, där den sistnämnda rasade efter misstankar om överfakturering."Till följd av misstankarna tillsatte Bravida en utredning som presenterades i slutet av april, där resultaten visade på avsiktlig överfakturering inom en avdelning. På den positiva sidan tyder inget i utredningen på att det skulle förekomma uppsåtlig överfakturering i någon ytterligare avdelning.

Vi har ställt frågor till bolaget och följer utvecklingen", skriver förvaltarna.I kortboken kom istället negativa bidrag från Wärtsilä, Engcon, Munters, Trelleborg och SKF.Gällande portföljaktiviteten har man ökat bruttoexponeringen i den likvida aktieportföljen, samtidigt ligger ränteallokeringen oförändrad på 40 procent."Vi har en liten andel kortpositioner, och ligger lågt på small cap hedge för att skydda delar av small- och mid cap-bolag. Avslutningsvis hade fonden en nettoexponering om 20 procent vid månadens utgång."De största innehaven i fonden vid månadsskiftet var Hexagon, Mowi och Nordea Bank med exponeringar om 3,39, 3,05 respektive 2,94 procent.