Norron Select ökade 1,49 procent i april - volatila rapporter

Rapportsäsongen uppges ha gett stora slag för både enskilda bolag och sektorer. De främsta bidragsgivarna i långboken var Astra Zeneca, Storebrand, Boliden, Nordea och Essity.

I kortboken fick fonden positiva bidrag från SSAB, EQT, Bufab, HMS, Net Company och Dometic.Negativa bidrag kom från Hexagon och Vestum som sjönk inför rapport. Även kortpositionen i Engcon tyngde efter en stark rapport från bolaget.

Samtidigt föll även Bravida efter misstankar om överfakturering, samt även Vitrolife och Valmet."Till följd av misstankarna tillsatte Bravida en utredning som presenterades i slutet av april, där resultaten visade på avsiktlig överfakturering inom en avdelning. På den positiva sidan tyder inget i utredningen att det förekommit avsiktlig överfakturering i någon ytterligare avdelning.

Vi har ställt frågor till bolaget och följer utvecklingen", skriver förvaltarna.Nettoexponeringen i fonden låg vid månadsskiftet på 25 procent och är oförändrad från mars. Fonden har sedan en tid tillbaka använt ett nytt small cap index som hedge för small- och mid cap-boken."Som tidigare kommunicerat så har vi för närvarande ingen exponering mot räntor utan fokuserat på att öka bruttoexponeringen då fondens alfa är fortsatt positivt."De största innehaven i fondens portfölj var Mowi, Hexagon och Nordea Bank med exponeringar om 6,73, 6,65 respektive 6,55 procent.