Norron Active ökade 0,82 procent i april - rapporttung månad

April uppges ha varit en rapporttung månad där bolagen kommit med varierande resultat. "Flertalet verkstadsbolag såsom Atlas Copco, ABB och Alfa Laval kom med starka kvartalssiffror, medan utfallet var något sämre för bankerna där Handelsbanken tappade mest på rapport", skriver förvaltarna.Främsta bidragsgivarna under månaden var Atlas Copco, Astra Zeneca, Alfa Laval, ABB och Boliden.

Även Storebrand och Nordea bidrog positivt.Negativa bidragsgivare var Hexagon, Vitrolife, Balder, Handelsbanken, Volvo och Bravida, där den sistnämnda föll kraftigt efter misstankar om överfakturering."Till följd av misstankarna tillsatte Bravida en utredning som presenterades i slutet av april, där resultaten visade på avsiktlig överfakturering inom en avdelning. På den positiva sidan tyder inget i utredningen att det skulle förekommit avsiktlig överfakturering i någon ytterligare avdelning.

Vi har ställt frågor till bolaget och följer utvecklingen."Gällande portföljaktiviteten har man ökat i Essity och Bravida samt sålt i Fabege och Balder.De största innehaven i fondens portfölj vid månadsskiftet var Atlas Copco, Investor och Hexagon med exponeringar om 9,72, 8,85 respektive 6,88 procent.