Huaweis nya telefon använder fler kinesiska komponenter - Reuters

Huaweis senaste premiummobil använder fler kinesiska komponenter, inklusive flashminneslagringschip och en förbättrad processor. Det framgår av en analys där bolagets telefon Pura 70 Pro plockats isär, skriver Reuters.

I den nya telefonen har bolaget troligen använt sig av den interna tillverkaren HiSilicons enhet. Under granskningen upptäcktes även att Pura 70-enheten körs med ett avancerat processchip som tagits fram av Huawei och kallas Kirin 9010.

Det är enligt Reuters sannolikt bara en något förbättrad version av det chip som används i Mate 60-serien. ”Även om vi inte kan ge en exakt procentsats, skulle vi säga att den inhemska komponentanvändningen är hög, och definitivt högre än i Mate 60”, säger Shahram Mokhtari, som demonterat och granskat enheten.Huaweis återtåg på smartphonemarknaden efter fyra år med amerikanska sanktioner granskas noga av både rivaler och amerikanska politiker, skriver Reuters i en kommentar.

Huawei har blivit något av en symbol för det växande handelskriget mellan Kina och USA och kinesiska försök att bli allt mer självförsörjande inom teknik.


/
/