Budgivaren Fayes Investeringar kontrollerar 61 procent i Awardit

Budgivaren Fayes Investeringar kontrollerar 61 procent av kapital och röster i lojalitetsprogramsbolaget Awardit. Det var den 25 mars som konsortiet, som bland annat innehåller Polaris Private Equity, presenterade ett rekommenderat kontantbud värt 132 kronor.

Flera aktieägare har nu oåterkalleligt accepterat budet även om det inkommer ett högre konkurrerande bud. Bland dessa återfinns Stefan Thorberg genom S Thorberg Inspiration Investment, tidigare ägare och nuvarande vd för The Inspiration Company TIC, som förvärvades av Awardit 2021, Magellan Privatstiftung, tidigare ägare av Connex, som förvärvades av Awardit 2023, Erik Grohman, vd för Awardit, och flera nyckelpersoner såsom Anders Svanberg, Head of Sales och Ulrik Zielfelt, Head of Business Development.

”Vi har lagt ett attraktivt bud till aktieägarna i Awardit som enhälligt stöds av den oberoende budkommittén. Sedan offentliggörandet av vårt erbjudande och efter konstruktiva diskussioner är vi mycket glada över att ha nått en gemensam förståelse med betydelsefulla aktieägare om det fulla värdet av bolaget och den bästa vägen framåt.

Som majoritetsägare är vi tacksamma över att ha stöd och förtroende från anställda, dotterbolag och ägare av förvärvade bolag till Awardit, vilket ytterligare bekräftar konsortiets övertygelse om att Awardit skulle gynnas av en stabil miljö som främjar ett långsiktigt strategiskt fokus”, uppger Simon Damkjær Wille, partner på Polaris, i en kommentar. Flera minoritetsägare har motsatt sig budet, vilket Dagens industri uppmärksammat.

Aktien fortsätter också att handlas över budkurs. Senaste stängningskursen är 138 kronor.


/