Lunar tar in Tim Brooke Thom som ny styrelseordförande

Fintechbolaget Lunar har tagit in Tim Brooke Thom, som beskrivs som en profil inom fintech, som ny styrelseordförande. Det framgår av ett pressmeddelande.

Brooke Thom beskrivs ha lång erfarenhet från fintechsfären och har tidigare varit ordförande för brittiska banken Monzo. Han har även varit på Reuters, JP Morgan Chase, PWC och Chase Manhattan.

"Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med en erfaren fintech-profil som Tim BrookeThom som ledare för styrelsen. Han har stor kunskap om branschen från flerainternationella företag, både de etablerade och deras utmanare, vilket kommer att hjälpaoss att växa i Norden och stärka vår slagkraft internationellt", säger Ken Villum Klausen,medgrundare och vd för Lunar Group.Sverige- och Norgechefen Mats Persson Bergius får en ny roll och blir Chief Commercial Officer samt går in i ledningsgruppen.

Han kommer att leda den kommande Sverigelanseringen när Lunar under måndagen ska rulla ut ett fullskaligt bankerbjudande för företag och konsumenter, uppger Lunar.Investmentbolaget Kinnevik har en ägarandel i Lunar på 8 procent med ett verkligt värde om 277 miljoner kronor per 31 mars 2024. I februari rapporterade danska Børsen att Lunar skulle betala 416 miljoner danska kronor, cirka 626 miljoner kronor, för att ha misslyckats med förvärvet av den norska banken Instabank.

Det stod klart efter ett beslut från en tingsrätt i Oslo. Det var 2022 som Lunar försökte köpa Instabank för 1,3 miljarder kronor i en affär som sedan sprack på grund av att Lunar inte kunde leva upp till kapitalkraven.


/
/
/